Sicilija Nova godina - city stay

29.12.2019.-02.01.2020.

FM od 3.290 kn

zrakoplovom iz Zagreba

GARANTIRANI POLAZAK!

City stay program sa mogućnošću odabira fakultativnih izleta.

Vrijednost više: uključen pješački razgled grada Catanie!

29.12.: 1 dan, Zagreb – Catania

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let posebnim charter zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Cataniju. Dolazak u Cataniu i transfer autobusom do hotela. Prijava u hotel i kratka prezentacija opcionalnih izleta te informacije o samom gradu i Siciliji. Noćenje.

30.12.: 2 dan,

Catania: slobodno vrijeme ili opcionalno cjelodnevni izlet u Syracuse i Noto

Doručak u hotelu. Opis izleta: odlazak autobusom do Syracuse i uz pratnju lokanog vodiča posjet arheološkom području iznimne važnosti. Počinjemo rimskim amfiteatrom koji datira iz 4. st.p.n.e. Eliptičnog je oblika, vanjskih promjera 140 i 119 m, samo nešto manji od veronske arene. Heronov oltar dug je 200 m na kojem su prinošene gradske žrtve. Potom grčko kazalište, jedno od najvećih. Na njemu su izvođene tragedije i komedije poznatih autora kao što su Eshil i Epiharmus, a pozornica se i danas koristi. Zatim odlazimo dalje autobusom preko mosta koji povezuje otok Ortygia. Posjećujemo ruševine dorskog hrama Apolona, pretvorene u bizantsku crkvu, džamiju i kršćansku baziliku, a potom katedralu koja se nalazi na Piazzi Duomo. Okružena je elegantnim baroknim palačama, a zauzima i drevno svetište. Tu je bio dorski hram izgrađen nakon goleme pobjede protiv Kartaginjana. Slobodno vrijeme za ručak u restoranu. Nastavak putovanja u Noto – biser sicilijanskog baroka. Obilazak povijesne jezgre sa fascinantnim bogatim pročeljima crkava i palača (17. i 18. stoljeće). Tijekom šetnje dolazimo do obnovljene katedrale koja dominira glavnim trgom. Sagradio ga je arhitekt Vincenzo Sinagra u 18. stoljeću kao monumentalno središte grada, palaču Ducezio okruženu predivnim elegantnim trijemom. Ostale zgrade koje okružuju trg: Palazzo Vescovile, crkva S. Francesca i Palazzo S. Alfano. Povratak u hotel. Noćenje.

31.12.: 3 dan,

Catania: slobodno vrijeme ili opcionalno cjelodnevni izlet u Ragusu i Modicu Doručak u hotelu. Opis izleta: Raguza je grad karakterističan po svojoj baroknoj arhitekturi, nastao na ruševinama starog grada nakon razornog potresa 1669. godine, koji je uništio gotovo cijeli grad. Rekonstrukcija tijekom 17. i 18. stoljeća, podijelila je grad u dva dijela. Stari dio grada Ragusa Ibla (antička) izgrađen je na ruševinama drevnog grada, a leži na velikom stjenovitom brdu. Odijeljen je od novog - Ragusa Superiore kanjonom Valle dei Ponti, koji je premošten s četiri mosta. Arhitektonska remek-djela iz baroknog razdoblja, izgrađena nakon potresa u Val di Notu, danas predstavljaju neka od najvažnijih spomenika UNESCO-ve kulturne baštine.

Vođeni razgled Raguse Ible: ugodna šetnja srednjovjekovnim putevima dovest će nas do Piazze Duomo, kojom dominira barokna crkva Sv. Giorgia, koju je projektirao proslavljeni arhitekt Rosario Gagliardi. Ragusu Iblu odlikuje preko pedeset crkvica i građevina baroknog stila; poput Palače Donnafugata i Circolo di Conversazione, također projekt slavnog Gagliardia. Pauza za ručak (opcionalno). Nastavak putovanja za Modicu, koja se prostire preko visoravni prošarane dubokim kanjonima. Modica se uzdiže na ušću dviju rijeka koje razdvajaju visoravan u 4 brežuljka. Grad je karakterističan po starim suhozidima, tipičnim uskim zidićima za podjelu zemlje. Brojne prapovijesne špilje koristile su se kao domovi, sve do 20-og stoljeća.Vođeni razgled Crkve Sv. Petra, Sv. Marije Betlehemske, raskošne Crkve Sv. Georgia prepoznatljivih stepenica koje oduzimaju dah. Nakon razgleda, posjet tvornici čokolade. Povratak u hotel.

1.1.: 4 dan, Catania: SRETNA NOVA GODINA!

Doručak u hotelu. Slobodno prijepodne. Poslijepodne uključena pješačka tura centrom grada i upoznavanje sa ljepotom kulturno-povijesnih znamenitosti grada Catanije. Noćenje.

2.1.: 5 dan, Catania: slobodno vrijeme ili opcionalno cjelodnevni izlet u Taorminu i posjet malim gradićima uz obalu Etne

Doručak u hotelu. Opis izleta: vožnja autobusom do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije i atraktivne turistučke destinacije. Uspon liftom sa parkinga autobusa do ulaza u grad. Grad je izgrađen na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Vođeni posjet Grčkom kazalištu, koje je najvažniji i najbolje sačuvani antički spomenik helenističke tradicije u Taormini, vjerojatno iz trećeg stoljeća. Zatim posjet srednjovjekovnom centru grada, katedrali, Piazzi IX Aprile, rimskom kazalištu (Odeon) i dvorištu Palazzo Corvaja, najznačajnije srednjovjekovne palače u Taormini. Zovu ga “Palazzo Corvaja” po obitelji Corvaja, plemićkoj obitelji iz Taormine, koja je tamo živjela od 1538. do 1945. godine. Kratka šetnja do prekrasnog gradskog vrta, bogatog egzotičnim biljkama, sa pogledom na Etnu. Nakon Taormine, vožnja po istočnoj obali Sicilije koju odlikuje lava, stvorena brojnim erupcijama Etne, prelazi nekoliko lokaliteta koji su nakon zastrašujuće vulkanske erupcije i katastrofalnog potresa 1693. godine potpuno obnovljeni u baroknom stilu. Cijela obala prekrivena je bujnim agrumima. Obilazak Normanskog dvorca Acicastello, baroknih crkava Acireale i fascinantne obale Acitrezze. Kasno poslijepodne transfer do zračne luke Catania. Polijetanje posebnog charter zrakoplova Croatie Airlines prema Zagrebu.

First minute cijena aranžmana po osobi: 3.290 kn 

Redovna cijena aranžmana  3.490 kn first minute

* *FM cijena je važeća do popunjenja određenog broja mjesta

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Catania – Zagreb

uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)

prijevoz visokoturističkim autobusom na Siciliji od zračne luke do hotela i natrag

četiri noćenja s doručkom u 4* NH Centro hotelu u Catania u dvokrevetnim sobama s već uključenom boravišnom pristojbom 2,50 €/osoba/noć

uključen pješački razgled grada Catanie sa lokalnim vodičem

voditelja putovanja – vođenje izleta na hrvatskom jeziku

pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

- obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)

- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)

- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.440 kn, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi

- popust za treću osobu na pom. ležaju u dvokrevetnoj sobi –400 kn

- putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Fakultativni izleti, predbilježba kod rezervacije, doplata na licu mjesta kod vodiča:

2. dan: cjelodnevni izlet u Syracuse i Noto, cijena po osobi: 450 kn (60 €), uključen prijevoz autobusom, ručak u restoranu u Syracusi,lokalni vodič na engleskom, voditelj putovanja na hrvatskom jeziku; nije uključeno: ulaznica za Syracuse arheološki park cca. 10€/osoba, ulaznica za Syracuse katedralu cca. 2€/osoba.

3. dan: cjelodnevni izlet u Ragusu i Modenu: cijena po osobi: 375 kn (50€), uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič u Ragusi i Modici, posjet muzeju čokolade, voditelj putovanja na hrvatskom jeziku.

5. dan: cjelodnevni izlet u Taorminu i posjet malim gradićima uz obalu Etne, cijena po osobi: 340 kn (45€), uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič na engleskom, voditelj putovanja na hrvatskom jeziku; nije uključeno: Taormina antičko kazalište cca. 10€/osoba, Acicastello dvorac cca. 3 €/osoba.

Min. broj prijavljenih po izletu: 30 ili manje ali se u tom slučaju cijena malo povećava.

Informacije o letu: Prijevoznik:

Croatia Airlines

Informativno vrijeme leta:

29.12. OU ZAG 13:50 CTA 15:35

02.01. OU CTA 20:20 ZAG 22:00

VAŽNE INFORMACIJE – vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema dogovorenom redu letenja posebnim zrakoplovom Croatia Airlinesa i podložna su promjeni – zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte – organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda – uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm) – završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.) – fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta – organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa – organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja – organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa – program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

Više u ovoj kategoriji: Sicilija Nova godina - tura po otoku »

Upit za ponudu

tel: +385 (0)91 6000 188, +385 099 475 8117
tel./fax: +385 (0)1 2408 563

e-mail: info@ljetovanje.hr

Search