Sankt Peterburg

18.-21.7., 15.-18.8., 3.-6.10.2019.

izravnim letom Croatia Airlinesa iz Zagreba

smještaj u hotel 3* u centru grada

Carski grad, smješten na rijeci Nevi i obalama Finskog zaljeva, često nazivan i Venecijom sjevera, oduševit će Vas svojim aristokratskim šarmom i Bijelim noćima, kada nebo postaje tamnije tek poslije ponoći, a sumrak prelazi u zoru

(od sredine svibnja do kraja srpnja)

1. dan: ZAGREB/SPLIT/ZADAR/DUBROVNIK/PULA – SANKT PETERBURG

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija u 12:50 sati (mogućnost doplate za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra ili Pule). Prijava na direktan let zrakoplova Croatia Airlines za Sankt Peterburg u 14:20 sati. Po slijetanju u Sankt Peterburg u 18:00 sati, slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u šetnju središtem grada i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: SANKT PETERBURG

Doručak. Odlazak na razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: tvrđava Petra i Pavla s katedralom, koja se ističe svojim veličanstvenim pozlaćenim šiljkom, a u njoj su pohranjeni posmrtni ostaci ruskih vladara, katedrala sv. Izaka s pozlaćenom kupolom, Ljetni vrtovi, crkva Kristova uskrsnuća, zgrada Admiraliteta, palača Stroganov, samostan Smolny, Nevski Prospekt – najveća i najvažnija ulica, s mnoštvom poznatih trgovina. U popodnevnim satima predlažemo jednosatno krstarenje brodom po Nevi, odlazak na razgled legendarne krstarice Aurora ili U večernjim satima predlažemo odlazak na folklornu predstavu „Feel Yourself Russian“ u Nikolajevsku palaču, s tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz šampanjac i zakusku ruskih jela. Noćenje.

3. dan: SANKT PETERBURG – PETERHOF – ERMITAŽ

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet Peterhof – Ermitaž u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku.

Vožnja autobusom do Peterhofa, kraljevske palače Petra Velikog, kompleks palača, parkova i vrtova u versajskom stilu, a posebno je poznat po svojim fontanama. Slijedi vožnja do Ermitaža, jednog od najvećih i najljepših muzeja na svijetu. Najveći dio zbirke muzeja smješten je u Zimskom dvorcu, bivšoj rezidenciji ruskih careva. Vođeni razgled muzeja s više od 3 miliona umjetnina, među kojima se nalaze i djela Michelangela, Leonarda da Vincija, Rubensa, Rembranta, Vincenta van Gogha, Pabla Picassa i mnogih drugih. U večernjim satima predlažemo odlazak na neku od baletnih ili opernih predstava (Labuđe jezero, Boris Godunov, Uspavana ljepotica i dr.). Noćenje.

4. dan: SANKT PETERBURG - ZAGREB/SPLIT/ZADAR/DUBROVNIK/PULA

Doručak. Slobodno prijepodne za posjet muzeju Faberge, u kojem je izloženo 9 čuvenih Carskih uskršnjih jaja. Odlazak iz hotela u 12:00 sati i vožnja autobusom do Carskog sela Puškin, poznatog po impresivnoj baroknoj palači, ljetnoj rezidenciji carice Katarine Velike. Razgled čuvene Jantarne sobe, ukrašene zlatnim listićima i slobodno vrijeme za šetnja prekrasno uređenim parkom. Nastavak vožnje do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:50 sati. Dolazak u Zagreb u 20:45 sati.

FIRST MINTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

 

18.-21.7.2019.

3.490 kn

3.690 kn

 

15.-18.8.2019.

3.490 kn

3.690 kn

 

3.-6.10.2019.

3.090 kn

3.290 kn

 

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.090 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn

Popust: odrasla osoba 10% popusta na pomoćnom ležaju, dijete do 12 godina 20% popusta na pomoćnom ležaju.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Sankt Peterburg – Zagreb, pratitelja putovanja, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*, na osnovi noćenja s doručkom, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, poludnevni razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča, izlet u Puškin s uključenom ulaznicom, jamčevina i troškovi organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: pristojbe zračnih luka, fakultativne sadržaje, ulaznice, troškove osobnih narudžbi i javnog prijevoza, putno osiguranje, viza za Rusiju.

Doplata za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule: od 420 kn

PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm

NAPOMENE: Državljani Republike Hrvatske za putovanje u Rusiju moraju imat važeću turističku vizu.

Cijena izrade vize: turistička viza za Rusiju 470 kn + 100 kn naknada za posredovanje. Hitni postupak (750 kn + 200 kn naknade) se pokreće kod rezervacija unutar 14 dana do putovanja.

Za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:

- popuniti online upitnik s fotografijom, isprintati i osobno potpisati

- fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)

- putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana izlaska iz Ruske Federacija i potrebne su dvije prazne stranice.

- policu zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije, s minimalnim pokrićem od 30.000 eura

- original voucher nadležne ruske turističke agencije, koji pribavlja agencija

Rok izdavanja vize je 4-10 radnih dana.

VAŽNO: Najkasnije 15 dana prije putovanja potrebno je dostaviti putovnice u agenciju, koje agencije prosljeđuje u veleposlanstvo na viziranje .

VAŽNE NAPOMENE: Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova ovisno o izmjenama u redu vožnje ili kada to zahtijevaju okolnosti tijekom putovanja.

Falultativna ponuda izleta (obavezna prijava kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta):

- Peterhof – Hermitage €85 (min. 15 prijavljenih) - cjelodnevni izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča, s uključenim ulaznicama u Peterhof i Hermitage

- krstarenje Nevom €25

- folklorni show „Feel Yourself Russian“ i zakuska uz piće €70 (min. 10 prijavljenih) – transfer i ulaznica

Informativne cijene ulaznica:

- tvrđava Petra i Pavla s katedralom €10

- katedrala sv. Izaka €9

- muzej Faberge €8

- krstarica Aurora €10

Cijena javnog gradskog prijevoza: pojedinačna karta 45 RUB; karnet za 10 vožnji 355 RUB

Službena valuta u Ruskoj federaciji je Ruska rublja (1 EUR ≈ 77 RUB, 1 HRK ≈ 10 RUB)

Vremenska zona: Zagreb 12:00 h – Sankt Peterburg 13:00 h

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora, broj police 11-7002578765 i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 45-7002578828. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 07.01.2019.

Više u ovoj kategoriji: « Jordan i Izrael Libanon »

Upit za ponudu

tel: +385 (0)91 6000 188, +385 099 475 8117
tel./fax: +385 (0)1 2408 563

e-mail: info@ljetovanje.hr

Search